De zon, maan en hemellichamen

https://stellarium-horoscopen.nl/wp-content/uploads/2018/04/Service-3under.png

De zon, maan en hemellichamen

https://stellarium-horoscopen.nl/wp-content/uploads/2018/02/white_divider_top.png

Astrologie is een fascinerend onderwerp dat al eeuwenlang wordt bestudeerd. Het gaat over de invloed van de hemellichamen op ons leven en onze persoonlijkheid. In dit artikel zullen we ingaan op de drie belangrijkste aspecten van astrologie: de zon, de maan en de planeten.

Laten we beginnen met de zon, het centrum van ons zonnestelsel. De zon is het belangrijkste hemellichaam in astrologie omdat het de basis vormt van onze horoscoop. Het geeft ons energie, levenskracht en zelfvertrouwen. Het is verbonden met onze identiteit en onze innerlijke kern. Wanneer de zon in een bepaald teken staat, wordt dit onze zonneteken en geeft dit ons een bepaalde persoonlijkheid en karaktertrekken.

De maan is het tweede belangrijke hemellichaam in astrologie. Het is het symbool van emoties, gevoelens en intuïtie. De maan is verbonden met onze innerlijke wereld en ons onderbewustzijn. Het geeft ons een diepere inzicht in onze emoties en gevoelens en helpt ons om onze gevoelens te begrijpen en te verwerken. Net als de zon, geeft de maan ons een bepaalde maanteken en karaktertrekken.

Tot slot zijn er de planeten. Deze hemellichamen bewegen zich door de verschillende tekens en huizen van onze horoscoop en geven ons specifieke energieën en invloeden. De belangrijkste planeten in astrologie zijn Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto. Elk van deze planeten is verbonden met een bepaald aspect van ons leven, zoals communicatie, liefde, ambitie en spirituele groei.

Naast de zon, maan en planeten, zijn er ook de sterrenbeelden. Deze zijn een verzameling van twaalf tekens die zijn gebaseerd op de positie van de zon ten opzichte van de aarde. Elk sterrenbeeld is verbonden met een bepaalde set van karaktertrekken en persoonlijkheidseigenschappen.

https://stellarium-horoscopen.nl/wp-content/uploads/2018/07/planets_footer.png

Volg ons op onze socials